Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Gemeente Lingewaard bezoekt Pijnacker-Nootdorp

Afgelopen weekend hebben wij een bezoekje gebracht aan Pijnack-Nootdorp om kennis uit te wisselen. Gemeente Pijnacker-Nootdorp loopt voorop in het gebruik van geothermiebronnen in de glastuinbouw en bebouwde omgeving. 

Boren naar aardwarmtenetten
Gemeente Lingewaard, in samenwerking met NEXTgarden is druk bezig met de uitrol van warmtenetten. Wij brachten een bezoek aan bedrijf Ammerlaan. Leon Ammerlaan gaf meer uitleg over het boren naar aardwarmtebronnen, het uitrollen van warmtenetten, het contracteren van warmteafnemers , de risico’s, investeringen en wat er verder allemaal nog komt kijken bij zo’n boring. “Blijven praten met iedereen en zorgen dat iedereen er beter van wordt” is de belangrijkste factor volgens Leon Ammerlaan. 

Wethouder Frank van Kuppeveld
Het gezelschap werd ontvangen door de burgemeester van gemeente Pijnacker-Nootdorp Ravestein in het bestuurscentrum. Wethouder van gemeente Pijnacker-Nootdorp, Frank van Kuppeveld gaf een presentatie over het gemeentelijke beleid rondom warmtetransitie, over de verschillende projecten die lopen in onze gemeente, over samenwerking met ondernemers en het belang van wederzijds vertrouwen en elkaar helpen. Aardwarmteprojecten doe je namelijk niet alleen. Wethouder van Kuppeveld heeft ervaring in economie-glastuinbouw, energietransitie en milieu, die veel met elkaar te maken hebben. Van Kuppeveld geeft onder andere sturing aan grote thema’s zoals ontwikkelingen in glastuinbouw en energietransitie. 


Gerelateerd nieuws

Vogels Park Lingezegen zitten windturbines NEXTgarden in de weg

Er mogen geen windturbines worden geplaatst op bedrijventerrein annex tuinbouwgebied NEXTgarden, tussen Bemmel, Huissen, Elst en Arnhem-Zuid.
Meer informatie >>

Uitbreiding warmtenet NEXTgarden richting het Agropark

Het college van burgemeester en wethouders wil samen met Duurzame Energienetwerken Gelderland het bestaande warmtenet van de tuinders binnen Bergerden/NEXTgarden uitbreiden richting het Agropark.

Meer informatie >>

Save the date! Webinar Glastuinbouwpact Arnhem-Nijmegen


Meer informatie >>

Ambitieuze gemeente Lingewaard zoekt samenwerking voor energiedoelen


Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.