Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Betuwe Onderneemt Beter op de kaart!

Het is vandaag de dag van de ondernemer. Ook onze Betuwse ondernemers verdienen het om in het zonnetje te staan. Want zij creëren banen, sponsoren lokale initiatieven en zijn dus belangrijk voor een levendige samenleving. Betuwe Onderneemt Beter bedankt hen daar graag voor én geeft vandaag het startsein voor de editie van 2019. Want komend jaar zetten we ons beste beentje voor om de regio stevig te promoten. Dat doen we niet alleen. Samen met ondernemers gaan we werken aan een marketingplan voor de Betuwe. 

Op de kaart!
Wat zijn onze sterke en zwakke punten? Waar liggen kansen en bedreigingen? Met welke boodschap en op welke manier willen we onze regio op de kaart zetten? Hierover gaan we graag met ondernemers in gesprek. Daarom organiseren we gedurende het jaar verschillende bijeenkomsten. Van lunchbijeenkomst tot inspiratiesessie en van ‘walking dinner’ tot sprankelende verkiezingsavond. Natuurlijk ook dit jaar weer in samenwerking met partners zoals de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe, VERON, OCO en Rabobank Maas en Waal – Oost Betuwe.

Anders dan anders 
Betuwe Onderneemt Beter wordt in 2019 dus anders dan anders. Ondernemers zullen ons vooral vaker tegenkomen. De verkiezing van de ondernemer van het jaar blijft natuurlijk deel uitmaken van ons programma. Op maandag 17 juni is dat het slotstuk én presenteren we het voor en door ondernemers gemaakte marketingplan. We houden ondernemend Lingewaard en Overbetuwe op de hoogte. Tot binnenkort!

Gerelateerd nieuws

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden

Duurzame Ontwikkelingen bij NEXTgarden: Innovatie en Milieubewust Ondernemen in Lingewaard
Meer informatie >>

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.