Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Bemmel de nieuwe locatie voor horecagigant Humphrey’s

Restaurantketen Humphrey’s gaat zich vestigen op bedrijventerrein Houtakker in Bemmel. De locatie wordt een centrale keuken waar een groot deel van de etenswaren voorbereid worden. 

De keten wil graag in alle restaurants dezelfde kwaliteit waarborgen. Om dat te kunnen realiseren worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen zodat de centrale keuken op korte termijn klaar is. Voor de regio levert dit een aantal banen op, waarvan de aantallen nog niet duidelijk zijn.

27 jaar geleden werd Humphrey’s opgericht door de huidige eigenaar Rob Adriaanse. Het restaurant staat bekend om het 3-gangen keuzemenu voor een vaste prijs. In Nederland telt het bedrijf 19 vestigingen waaronder in Arnhem en Nijmegen.

De centrale keuken is niet het enige waar Humphrey’s mee aan de slag wil. Het bedrijf wil ook graag groenten en kruiden verbouwen in de leegstaande kassen in het tuinbouwgebied NEXTgarden. Het tuinbouwgebied  boekte een flink verlies omdat er uiteindelijk minder tuinders naar het gebied kwamen als dat verwacht werd. 

Momenteel zijn er besprekingen gaande tussen tuinders, gemeente en Humphrey’s over de mogelijkheden. Het is een kans voor de tuinders van NEXTgarden met (gedeeltelijk) lege kassen. Er wordt geprobeerd om partijen bij elkaar te brengen en NEXTgarden te stimuleren als tuinbouwgebied.