Toonaangevende bedrijven
op en rond NEXTgarden

van Gendt Aardappelen

Boerderij “Bergerden” is een karakteristieke Betuwse  T - boerderij van ca. 200 jaar oud. Het familiebedrijf wordt geëxploiteerd door Wim en José van Gendt en hun zoon Koen. Koen is de jongste van drie zonen en alweer de 5e generatie op de boerderij.

Van oorsprong was de boerderij een gemengd bedrijf met melkvee, varkens, akkerbouw en fruitteelt. De vader van Wim, Jan van Gendt is zich in de 70’er jaren gaan specialiseren in de akkerbouw.

Op ca. 80 ha. vruchtbare rivierklei worden aardappelen, suikerbieten, uien en granen geteeld. Het belangrijkste gewas is de aardappel. Er worden diverse rassen aardappelen geteeld die bestemd zijn voor boerderijverkoop, landwinkels, groentewinkels, restaurants, groothandel en frietindustrie. Deze aardappelen worden met zorg geteeld, waarbij duurzame productie, kwaliteit en voedselveiligheid voorop staat.

Zonnepanelen
Sinds 2012 heeft van Gendt 72 zonnepanelen op de loodsen gemonteerd. Hiermee wekken zij ca. 40% van de energiebehoefte zelf op. 

Van Gendt Aardappelen
Bergerdensestraat 21
6681 LK Bemmel


NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.