Toonaangevende bedrijven
op en rond NEXTgarden

The Epric Company

EPRIC is een Internationaal onderzoek en informatiecentrum voor epiphytische planten. The Epric Company is gekoppeld aan een stichting genaamd stichting Epric.

Epiphytische planten
Epiphytische planten zijn tropische planten die op andere planten groeien zonder daar voedingsstoffen aan te onttrekken. Voorbeelden hiervan zijn orchideeën en bladcactussen. Deze worden bij Epric gekweekt.

Ligging
The Epric Company en Stichting Epric zijn gevestigd aan het industrieterrein in Huissen. De locatie ligt niet ver buiten het centrum en is makkelijk te bereiken.

Indeling
Epric bestaat uit kassen waar de planten worden gekweekt en een gedeelte waar onderzoek wordt uitgevoerd. De werkzaamheden vanuit Stichting Epric worden vooral in de kassen uitgevoerd. 

Stichting Epric
Stichting Epric is een natuur educatie traject waar naast het educatieve deel, tevens mogelijkheden zijn voor begeleiding voor o.a. mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Begeleiding en activiteiten
Er zijn diverse functies die uitgeoefend kunnen worden, van plantverzorging die geheel handmatig wordt uitgevoerd en groenvoorziening tot post en pakketverwerker, klusjesman en magazijnmeester. Ook zijn er eenvoudige werkzaamheden op het administratieve vlak, voorbeelden zijn archiveren, uitwerken van teksten voor publicaties e.d. De begeleiding is persoonlijk en individueel. Alle werkzaamheden kunnen aangepast worden aan het niveau van de cliënt. 

The Epric Company
Nieuwediep 9
A6851 GB Huissen