Toonaangevende bedrijven
op en rond NEXTgarden

Royal Berry

“Alles geven voor het beste product; een lekkere aardbei van eind maart tot eind december” – Jan van Genderen | Royal Berry

Oprichter en eigenaar Jan van Genderen was op jonge leeftijd al meer in de kas te vinden dan zijn vader. Hij wilde dan ook al jong een aardbeienkwekerij beginnen, wat hem lukte op zijn 17e. 

Doordat Jan al ervaring had voor hij naar de Betuwe vertrok wist hij dat hij het groter aan wilde pakken door de juiste expertise erbij halen om een goede aardbei op de markt te brengen. Dagelijks wordt er dan ook hard gewerkt door een team van professionals om deze missie te behalen. Het team dat varieert van 10 tot 150 mensen gaat dan ook voor een zoete, sappige en glanzende aardbei.

Onze klanten
Klanten roemen Royal Berry om de correcte planningen. Doordat er een goede inschatting gemaakt wordt hoe veel er geoogst kan worden komt Royal Berry niet voor verassingen te staan. Er wordt veel onderzoek gedaan en alles wordt kant-en-klaar in bakjes geleverd, dit maakt Royal Berry uniek in de branche.  

De oprichting
Royal Berry is opgericht door Jan van Genderen. Hij begon al op zijn 17e als aardbeienteler. De passie voor het aardbeien kweken is al vroeg begonnen toen hij meer in de kas te vinden was dan zijn vader. Gezien zijn vader er voorstander van was om vroeg te beginnen kon hij dat al snel waarmaken. Zijn vader was de grootste hulp en steun om het bedrijf te starten. Jan van Genderen startte in Bommelerwaard met ongeveer 1 hectare kas. In 2010 verkocht hij alles en startte opnieuw in de Betuwe. Door zijn eerdere ervaring wist hij dat hij het grootser aan wilde pakken. Samen met expertise wilde hij een goede aardbei op de markt brengen en is de doelstelling om de beste teler van Nederland te zijn.

Het personeel
De vaste kern van het bedrijf bestaat uit ongeveer 10 personen. In de piektijden werken er circa 150 mensen bij Royal Berry. Eigenaar Jan van Genderen houdt ervan om een strakke organisatie in een bedrijf te hebben waar veel gebeurt. Binnen het bedrijf wordt er hard gewerkt om het beste eruit te halen. Iedereen bij Royal Berry werkt met passie en plezier. Dit is een essentieel onderdeel van het bedrijf. Het is dan ook erg belangrijk dat alle medewerkers het goed naar hun zin hebben om zo het beste resultaat te behalen.

De aardbei
Royal Berry wil de beste aardbeien leveren. Het gehele jaar wordt er hard gewerkt om een kwalitatief goede aardbei te kweken. Door inzet van de juiste expertise en passie krijgt Royal Berry het voor elkaar om een zoet, sappige en glanzende aardbei te kweken.

Royal Berry B.V.
Salvia 5
6681 RC Bemmel

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.