Toonaangevende bedrijven
op en rond NEXTgarden

Fa. van der Harg

Het bedrijf
Fa van der Harg teelt op 8,6 hectare paprika. Met liefde wordt hier de rode paprika geteeld. De paprika die er gekweekt wordt is van het ras Maranello (Enza zaden). Dit ras is grof en blijft lang stevig en hard wat mede komt door de houdbaarheid die langer is al bij menig ander ras. De paprika’s kunnen door middel van een efficiënt systeem binnen 24 uur verpakt in de winkels liggen waardoor de klant een vers product kan kopen.

Het telen van de paprika
Doordat het bedrijf de paprika’s op teelgoten teelt kan door een goed systeem het gebruikte water opgevangen en hergebruikt worden zonder enig verlies. In het begin van het jaar wordt het gewas belicht om de groei te bevorderen. Dit gebeurd vooral van zon op tot de middag om het gewas in de donkere maanden meer licht te geven. 

In oktober worden de planten gezaaid bij een kwekerij, zodra de planten groot genoeg zijn worden ze naar Fa van der Harg gehaald. Vaak zijn de plantjes binnen een maand groot genoeg zodat er in november gestart kan worden met het telen van de producten. Vanaf februari kunnen de eerste paprika’s geoogst worden, de producten duurt tot ongeveer oktober.

De paprika’s worden geoogst in voorraadcontainers welke via een inductielijn automatisch naar de verwerkingshal gaan. In de verwerkingshal worden de paprika’s gesorteerd op kleur, gewicht en diameter. Tot het sorteren zijn er geen extra handelingen van toepassing zodat de kwaliteit van de paprika’s gewaarborgd blijft. 

Door de specialisatie in het verpakken worden de parpika’s direct vanuit de sorteerlijn getransporteerd naar de verpakkingslijnen. Daar worden ze voorzien van falie en een etiket. Na het verpakken gaan de paprika’s direct de koeling in om vervolgens naar de winkel te gaan.

Fa. van der Harg
Rosa 1
6681 RG Bemmel

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Beschikbare kavels van 1.000 m2 tot 16 ha
  • Concurrerende grondprijs en voorwaarden
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.