Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Uitnodiging bijeenkomst duurzame energie in de tuinbouw

Zuinig omgaan met energie wordt steeds belangrijker. De kosten van energie en ook het transport daarvan gaan de komende jaren flink omhoog. Naast besparen wordt het opwekken van eigen energie steeds belangrijker. In het tuinbouwgebied NEXTgarden in Bemmel hebben ze daar al ruim 15 jaar ervaring mee. U kunt op 18 september uit eerste hand horen hoe het met hun projecten verlopen is.

Met een eigen warmte- en CO2-net, zonnepanelen op de gietwaterplas en een houtgestookte biomassacentrale in aanbouw zijn er belangrijke ervaringen opgedaan die van groot belang zijn voor andere tuinders die willen/moeten verduurzamen. De initiatiefnemers van de duurzaamheidsprojecten op NEXTgarden presenteren op 18 september hun verhaal.

Duitse gasten
Tijdens de bijeenkomst zal er een wandel-excursie zijn door het tuinbouwgebied waarbij u een kijkje krijgt achter de schermen van de vele innovatieve concepten. Omdat we ook gasten uit Duitsland verwachten zal er een vertaler aanwezig zijn bij de excursie en presentaties. Uit Duitsland zal de heer Georg Hanka iets vertellen over zijn ervaringen met het bodemenergiesysteem en warmtepompen op zijn potplantenbedrijf in Kempen (D).

Agro Cross BordersDeze bijeenkomst wordt georganiseerd in het kader van het project Agro Cross Borders. Na de succesvolle bijeenkomst in Niederrhein is dit de tweede bijeenkomst die georaniseerd wordt door de projecpartners: Gemeente Venray (Greenport Venlo/regio Venlo) en Greenport Gelderland en Agrobusiness Niederrhein e.V. In het najaar van 2019 volgen er nog twee bijeenkomsten met als thema het (her)gebuik van bio-massa (10 oktober) en een bijeenkomst over de duurzaamheid in de boomteelt (14 november).

Lees hier meer informatie over de bijeenkomst in september.

Gerelateerd nieuws

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Duurzame warmte uit multi-bronnensysteem

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

NEXTgarden de NEXTstep naar energieneutraal 2030

NEXTgarden wil in 2030 als eerste glasgebied klimaatneutraal opereren, ingepast binnen omringende bebouwing en bedrijven. Telers, gemeente en participanten werken hard samen om die ambitie concreet te maken. Met een robuuste mix van duurzame bronnen, aangesloten op een warmtenet.
Meer informatie >>

Maandag 29 november - Webinar ‘Actuele Energiezaken’

Op 29 november bezoekt Adri Bom Lemstra voorzitter van Glastuinbouw Nederland onze regio. Haar speciale aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de energieprijzen, de gevolgen voor de tuinbouwbedrijven en de verduurzaming van de glastuinbouw.

Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.