Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Royal Berry breidt wederom uit binnen NEXTgarden

Vrijdag 30 december ondertekende Jan van Genderen, directievoerder van Royal Berry, bij notaris Van Schaijk in Bemmel de akte waarmee verdere uitbreiding van zijn bedrijf aan de Clivia mogelijk is! Het totale aardbeienareaal van Royal Berry bedraagt met deze aankoop nu rondom de 40 ha. Een deel van dit areaal is bebouwd met kassen. Op een ander deel worden aardbeien op stellingen geteeld.

Jan van Genderen: “Met deze uitbreiding hopen wij ons bedrijf te versterken voor de toekomst. Geweldig om te zien hoe we door goed overleg met NEXTgarden en gemeente Lingewaard gezamenlijk tot de beste oplossing voor iedereen hebben kunnen komen”.

Eind augustus 2017 hoopt Jan van Genderen op deze gronden de kasproductie klaar te hebben. Zo kan hij een nieuw seizoen aardbeien telen onder glas beginnen. Wederom biedt hij hiermee een prettige werk- en leefomgeving voor zijn werknemers!

Theo Peren: “Het is heuglijke nieuws dat er wederom grond is verkocht en dat er opnieuw glas wordt gebouwd in het gebied. Daarnaast is het prettig dat het verkeer op de Rietkamp zal verminderen doordat de verkeersafwikkeling van het huidige bedrijf en de uitbreiding niet langer via de Rietkamp, maar via de Clivia zal worden afgewikkeld. Ook is het goed te zien dat steeds meer ondernemers hun kansen verzilveren en er diverse positieve bewegingen zijn voor de ontwikkeling van de tuinbouw in Lingewaard! Als gemeente werken we daar graag aan mee.”

Gerelateerd nieuws

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.