Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Ontwikkelingen herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren (2)

De afgelopen maanden hebben er diverse ontwikkelingen plaatsgevonden in het kader van de herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met B. Dijkerman, b.dijkerman@lingewaard.nl

  • Beplantingsproject Huissen Angeren in ’t Groen

Zaterdag 12 maart jl. heeft wethouder Theo Peren een boom geplant in de tuin van familie Janssen-Olieslager aan De Geer 20 als start van de tweede gebiedsplantdag “Huissen-Angeren in het groen”. Dit is een beplantingsproject gecoördineerd door Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG), projectbureau Herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren en Stichting Lingewaard Natuurlijk met het doel het groene karakter van de gebieden ’t Zand, Dijkzone, Rietkamp en Leutensche Leigraaf te versterken. Door het aanplanten van hagen, heggen, hoogstamboomgaarden en solitaire bomen krijgt het eigentijdse landschap een mooi en oorspronkelijk karakter.

  • Realisatie groenprojecten

Het Projectbureau is gestart met het formuleren van concrete groenprojecten. Bijvoorbeeld een bijenvriendelijk landschap, een openbare dorpsgaard, het ‘onthekken’ door hekken te vervangen door groene hagen, vergroening van de Karstraat en herstel van kerkepaden. Het doel is om met concrete projecten resultaten in het landschap van het herstructureringsgebied te behalen.

  • Verplaatsing Zandvoort Flowers van Gendt naar Huissen

Gemeente en projectbureau Herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren hebben samen overeenstemming bereikt met Zandvoort Beheer Gendt en Zandvoort Flowers Huissen. De bedoeling is om het bedrijf Zandvoort Flowers, gelegen in het intensiveringsgebied Leutensche Leigraaf, uit te breiden en tegelijkertijd het bedrijf Zandvoort Beheer Gendt te beëindigen, in ruil dat daar een vijftal woningen mogen worden gebouwd. Met deze deal kan ook de verbinding tussen Steenbergerveld en De Geer worden aangelegd hetgeen voor de herstructurering van het bestaande glastuinbouwgebied een geweldige opsteker is. Ook de provincie ondersteunt deze ontwikkeling. Om alles te kunnen realiseren dient nog wel een bestemmingsplan voor de functiebenadering voor het beoogde perceel aan de Zandvoort te Gendt door de gemeenteraad te worden vastgesteld.

Gerelateerd nieuws

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.