Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Nieuwsbrief Regio Arnhem Nijmegen

In deze nieuwsbrief wordt bericht over actuele zaken in de regionale samenwerking tussen 18 gemeenten. De regio waar het goed wonen, goed ondernemen, goed recreëren en vooral goed leven is. Waar we samen werken aan een 'Gezonde Groei' van onze regio en waar de 18 colleges ervoor gekozen hebben om de regionale samenwerking te versterken.

Voedselinnovatie tijdens EWRC 2020
De speerpunten voor de Regio Arnhem Nijmegen tijdens de European Week of Regions and Cities 2020 (EWRC) zijn voedsel en landbouw, vertelt Geert Ritsema van Bureau Brussel.

"Vorig jaar hebben we voor het eerst ook bedrijven betrokken bij de EWRC en dat beviel erg goed. Bestuurders van overheden en bedrijven hebben door dat het belangrijk is dat we ons als regio goed laten zien in Brussel”, geeft Ritsema aan. Dit jaar is het evenement vanwege COVID-19 volledig digitaal.

Tijdens de EWRC organiseert de regio drie online workshops over voedsel en landbouw. Om de kracht van de regio rondom voedsel en landbouw goed neer te zetten is er ook een korte film gemaakt die onder andere onder Europese Commissieleden wordt verspreid.

Lees meer over wat er speelt in de 18 regio's


NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.