Actuele ontwikkelingen
NEXTgarden

Betuwe Onderneemt Beter- meest ondernemersvriendelijke regio!

De Betuwe, van nature een vrij bescheiden regio. “Maar we mogen onszelf best wat meer op de borst kloppen”, vinden Donny Meeusen (Rebo Reclame), Etienne Vermeulen (accountmanager bedrijven gemeente Lingewaard) en Fabian Miceli (accountmanager bedrijven gemeente Overbetuwe) van Betuwe onderneemt Beter. “Van de daken schreeuwen hoeft nu ook weer niet, maar we mogen best roepen. We zijn hier namelijk echt goed bezig!”

En dan hebben de drie heren het specifiek over het ondernemersklimaat in de regio. “Dit is een van de meest ondernemersvriendelijke regio’s van het land”, stelt Fabian. “Een ontwikkeling waar wij met Betuwe onderneemt Beter ons steentje aan bijdragen.” “Wij bestaan echt voor én door ondernemers”, gaat Donny verder. “En we hebben de twee gemeentes, Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe en de Vrienden van BOB achter ons staan.”

Lokale betrokkenheid
“Ondernemen is tegenwoordig zo veel meer dan alleen maar winst proberen te maken”, vertelt Etienne. “Wij zien gelukkig dat meer en meer ondernemers ook inderdaad verder kijken dan die winst en steeds meer betrokken raken bij de regio. Samen staan we immers sterker.” Iets wat volgens het drietal ook positief wordt beïnvloed door de verkiezing van de ondernemer van het jaar die ze dit jaar alweer voor de zesde keer op rij organiseren. “Als we kijken naar de ondernemers die de afgelopen jaren genomineerd waren, dan zien we bij vrijwel al die bedrijven een flinke toename in de lokale betrokkenheid. Bij Betuwe onderneemt Beter zijn we ontzettend enthousiast over de regio en het is mooi om te zien dat we er dus in slagen om dat enthousiasme ook op anderen over te dragen.”

Lees hier het hele artikel van Arnhem Business. 

Gerelateerd nieuws

Start werkzaamheden warmtenet

Maandag 15 januari zijn we gestart met de aanleg van het warmtenet op NEXTgarden. Dit warmtenet gaat in de toekomst verschillende glastuinbouwbedrijven in Lingewaard warmte leveren.
Meer informatie >>

Samen werken we aan toekomstplan voor de Rietkamp

Eind 2021 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie NEXTgarden vastgesteld. Tijdens het opstellen van de gebiedsvisie hoorden we dat een aantal tuinders uit de Rietkamp wil stoppen. Dit betekent dat het gebied niet langer een intensiveringsgebied voor glastuinbouw hoeft te blijven. Daarom gaan we, samen met ondernemers en bewoners, kijken naar wat we met dit gebied willen.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie levert veel ideeën op voor ontmoetingsplek

Tijdens een inspirerende sessie op 11 oktober ‘Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw’, georganiseerd door Gemeente Lingewaard en Glastuinbouw Nederland, kwam een schat aan ideeën en inzichten naar voren om dit idee samen verder vorm te geven.
Meer informatie >>

Inspiratiesessie: Samen kleuren we de toekomst van de glastuinbouw

De kas van Harry Beijer op NEXTgarden vormt woensdag 11 oktober het decor voor een bijzondere bijeenkomst over de toekomst van de glastuinbouw in Oost-Nederland.
Meer informatie >>

NEXTgarden - Wij nodigen u uit

De beste plek om te ondernemen

  • Strategisch gelegen in agricorridor A15
  • Op de grens van Nederland en Duitsland
  • Duurzame levering warmte, elektra en CO2
  • Uitstekende gietwatervoorziening en glasvezel
  • Dynamisch ondernemersklimaat
  • Kennisinstituten en overheid doen mee


Voor meer informatie 

Bent u enthousiast geworden en heeft u plannen of ideeën die aansluiten bij de ontwikkelingen in het gebied, neem dan contact met ons op.